Témata uživatele Mıchal

Témata uživatele Mıchal

Téma Poslední reakce
Ahoj, nikde jsem nenašel tuto situaci. Včera jsem letěl s ČSA do Stockholmu. Místo původně plánovaného normálního Airbusu s dobou letu 2 hodiny to ČSA předně kolika týdny změnily na dobu letu 2 hodiny 45 minut. Původně jsem myslel, že je to jenom nějaké přistávací okno, ale ne. Včera jsem s ČSA letěl vrtulovým letadlem, jestli si správně pamatuji TU72. Letadlo bylo po celou dobu jako včelí úl a vibrovalo. Nejvíc při startu. To nebylo skoro slyšet vlastního slova. Dorazilo tam dokonce ještě o 32 minut později oproti novějšímu plánu, čili 77 minut později než při koupi letenky. To je 65% prodloužení původní doby letu. Dá se na to žádat o nějakou kompenzaci nebo mám smůlu a ČSA & spol. Můžou libovolně měnit letadla za pomalé a hlučné střepy a když to nezpozdí o více než 3 hodiny, nic se neděje? .
Kompenzace - změna délky letu?
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
17 odpovědí
Takhle si loni pročítám weby, už je skoro prosinec a nepřichází žádná zajímavá nabídka na rok 2017. Tak v akci od Ryanairu podlehnu a kupuji letenku do Charleroi. Vzpomínám si na autobusy flibco a vím, kam s ním pojedu - do Brugg - tam jsem ještě nebyl na rozdíl od Bruselu.Byl jsem tam minulý víkend a vyšlo to super. Jen nemuselo být jako pod šedivou dekou. Mnohem víc než počasí jsem se obával návaznosti - na přestup z letadla na bus jsem měl 3/4 hodiny a už se mi loni stalo, že jsem měl s Ryanairem zpoždění hezkých 90 minut.  Mimochodem, další flibco jede až o 2 hodiny a očekávaný čas příjezdu do Brugg by se posunul až na půlnoc. To má většina recepcí už zavřeno a minimálně je tam třeba předem zavolat, aby někdo přišel otevřít.Bruggy mají nádherné koncentrované centrum. Jsou ideální na jednodenní výlet. Svými kanály trochu připomínají Amsterdam. Určitě nevynechat zvonici Belfort a radnici Stadhuis a přivést si 250g belgických pralinek po 7€.https://michal-na-cestach.blogspot.cz/2017/03/breznove-bruggy-cokolada.htmlodkaz na blogNáklady:letenka ... 1100 Kčbus do Brugg ... 2x5 €jednolůžák ... 42,2 €vstupy ... 14 € .
Víkend v jarních Bruggách
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Ahoj, snažím se na internetu najít historické letové kódy mých prvních letů z roku 2001 (PRG-ZRH-LIS), abych je mohl správně zanést do flightdiary. Zatím ale nikde na internetu nemůžu najít, takovou stránku, kde bych vydoloval ty kódy. Pravděpodobnost, že doma najdu ty staré letenky je mizivá (to bylo kupováno ještě v kanceláři). Dají se někde na internetu najít kódy starých letů? Zatím nejblíž je flightstats.com, ale jestli, tak to má v placené verzi. .
Historické letové kódy
Ve fóru Co se nevešlo
5 odpovědí
Chce tu někdo do Lucemburska? Právě jsou velmi levné letenky Miláno - Lucemburk a docela zajímavě to vychází i z Prahy.  .
Lucembursko
Ve fóru Tipy na levné letenky
3 odpovědi
Kdo se chystá do Thajska a chce si o tom něco přečíst, může zavítat na můj blog se zápisky z cest. Celou mou dvoutýdenní prvo-cestu po Thajsku jsem pečlivě reportoval. Za tu dobu jsem stihl procestovat Bangkok, kousek jihu a Chiang Mai.  .
Thajsko v říjnu 2016
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Ahoj, trochu jsem zaspal s nákupem letní výbavy. V září jsem prošel většinu nákupních center v Praze a zjistil jsem, že teď spíš seženu růžovoučkou šálu s hellokitty než něco letního. Všude, kde jsem byl, vyvalili zimní kabáty a po letním oblečení ani stopy. a.) Neměl by pro mě někdo nějaký tip, kam zavítat v Praze podívat se na sandále, kraťasy a plavky? Za 2 1/2 týdne mě čeká cesta do tropů a chtěl jsem doplnit výbavu. Díky //na e-shopech určitě něco je, ale fakt neznám přesně velikosti a střihy od různých prodejců a chci si materiál i ošahat. b.) Případně mám 6h mezipřistání v Istanbulu (nějaké prověřené nákupní centrum tam) a zakotvím v Bangkoku. .
Letní oblečení /PRAHA/
Ve fóru Co se nevešlo
15 odpovědí
Poté, co jsem platil letenku za 500€, v bankovnictví jsem zkontroloval, že se částka strhla a zjistil, že mi VISA od ČS naúčtovala 27,70 Kč/€ (když byl střed 27 Kč/€), hledám kartu pro zahraniční platby kartou s výhodnějším kurzem. Kvůli tomuto kurzovému rozdíly letenka přišla na víc o cca 600 Kč. Jedná se mi hlavně o eura, dolary, libry a na podzim thajské bahty. Máte nějaké tipy? Na výběry hotovosti jsem už v Japonsku úspěšně používal Maestro kartu od Equa bank s výběry za 9 Kč. .
Debetní karta s výhodnými kurzy
Ve fóru Co se nevešlo
25 odpovědí
Ahoj, poohlížím se po levné/rozumně drahé letence na podzim 2016 do Thajska. Rád bych letěl z Prahy. S kupováním letenek nemám dlouhodobé zkušenosti - budu vděčný za praktické postřehy z minulých let. - Kdy je dobré začít je shánět? Ideálně bych s tím začal v červnu. Respektive jak byste odhadli vývoj cen? Už půjdou rychle nahoru, nebo ještě dva tři měsíce pod 20.000? - Chtěl bych letět z důvěryhodnými aerolinkami s kvalitním servisem. Emirates, Quatar, Ethiad, Turkish, China Eastern (tady mě láká stopover v Šanghaji) - je nějaká šance, že od těchto zmíněných aerolinek bude ještě nějaká akce na podzimní lety? Naposledy jsem letěl s Emirates a byl to veeelmi příjemný let. - Ideální cena mezi 12.000 až 14.000. Teď jsem viděl akci s ukrajinskými aerolinkami, ale nemusím mít vše. - Pak mě láká multicity kombinace Bangkok/Phuket, ale (kratkým) hledáním jsem nic zajímavého nenašel. Snad jen Ethiad. Dík .
Praha - Bangkok (podzim 2016)
Ve fóru Tipy na levné letenky
11 odpovědí
Ahoj, plánuji cestu do Japonska na 1 týden na přelom dubna a května. V porovnávačích mi vyjede spousta prakticky stejně drahých letenek s cenou kolem 15.000. Kterou leteckou společnost byste mi doporučili na takto dlouhou cestu? Emirates, Air France, British Airways? Zatím uvažuji o Emirates, docela pozitivní ohlasy, a napadlo mě, že by bylo fajn si udělat stop v Dubai. Když jsem hledal ve zdejším porovnávači termíny zpátečních letenek, stop vyšel nejdelší na nějakých šest hodin mezi půlnocí a šestou hodinou ráno. Když jsem vytvořil s mezizastávkou, už jsem se dostával do extra vysokých cenových relací. Přes web Emirates jsem také neměl štěstí  .
Praha-Tokio se stopem v Dubai?
Ve fóru Tipy na levné letenky
3 odpovědi